Sonos enheder kommer og går

  • 10 March 2021
  • 5 replies
  • 74 views

Jeg har gennem den seneste tid oplevet at enheder i mit Sonos system kommer og går - altså de ikke fremgår af app’en. Nogle gange kan jeg godt se enheden, men der kommer bare ikke noget lyd ud af enheden. Jeg kan også se at app’en bruger længere tid på at åbne - tidligere var den klar med det samme. F.eks. playliste (under Mit Sonos) kommer nogle gange først frem efter >10 min. Er der andre som oplever disse problemer? Jeg har selv 7 enheder i mit Sonos system.


5 replies

Userlevel 2
Badge +1

Ja, det havde jeg dengang jeg brugte wi-fi fra Waoo. Det blev meget bedre da jeg lavede rigtigt wi-fi selv men jeg endte faktisk med at kable en enkelt Sonos enhed og dermed skifte til Sonos eget wi-fi. Det har nogen fordele i forhold til parallel kommunikation mellem højttalere.

Når du skriver Sonos eget netværk, er det så den boks at de sælger ?

Eller vil det være samme princip, hvis jeg kablede min Sonos beam ?

Da jeg har problemer med at streame fra Spotify, med at den stopper afspilning.

Og det samme gælder min kones mobil, men kan det være fordi hun ikke er logget ind på Sonos appen ?

Og hvis hun skal være logget ind, kræver det så at det er min konto, eller kan hun blive tilføjet med sin egen?

Boksen du tænker på er nok Sonos Boost: https://www.sonos.com/da-dk/shop/boost.html

Boost flytter Sonos enheder fra dit wifi netværk til SonosNet, som kan være mere stabilt: https://support.sonos.com/s/article/3235?language=da

Hvis du kabler din Beam til din router (ikke til mesh enheder/wifi extender), får du den mest stabile løsning, da kabel altid vil være mindre udsat for forstyrrelser end wifi/SonosNet.

Din kone kan ikke tilføje sin egen Sonos konto i Sonos appen - kun én Sonos konto kan styre systemet, så hun skal logge ind i Sonos appen med dine Sonos login (e-mail og password), men tvivler på det ændrer noget mht. stabilitet. Her kan hun så evt. tilføje sin egen Spotify konto, hvis I har hver sin Spotify konto: https://support.sonos.com/s/article/3624?language=da

Hej

Det vil sige at hvis jeg vælger og købe Sonos one til børnenes værelser, og de ikke bliver kablet så kan det skabe store problemer afspilning af musik fra Spotify ?

Nej, hvis du køber flere højttalere og kabler en af dem, overgår alle højttalerne til SonosNet, og det er som regel ganske stabilt. Men som alt andet trådløst signal, feks wifi netværk, kan SonosNet også påvirkes af interferens: https://support.sonos.com/s/article/3286?language=da

Hvis det passer dårligt med højttalernes placering i forhold til permanent at kable en af dem til routeren, kan en Boost placeres, hvor det passer bedst med kablet og dermed drive SonosNet.

Men før du køber en Boost, så prøv at kable din Beam og se, om det løser problemet med stop i afspilning. En genstart af systemet kan også sommetider hjælpe, så prøv det først:

  1. Tag strømmen fra Beam og router
  2. Vent 1 minuts tid og tænd så router igen
  3. Når router er helt oppe at køre igen, tænd Beam

Reply