Guide

Sonos begynderguide - Sådan kommer du igang

  • 4 July 2019
  • 0 replies
  • 2163 views
Sonos begynderguide - Sådan kommer du igang
Userlevel 1
Badge +5
Er du ny med Sonos?
Herunder følger nogle tips som hjælper dig med at komme godt igang med Sonos.

Trin 1: Installation

Lad os få gang i dine nye højttalere. Denne side indeholder det meste information omkring opsætning. Ydermere giver denne video en god oversigt af opsætningen.


Der findes to måder at tilslutte Sonos til dit netværk. Disse kaldes for 'Boost-konfiguration' og 'Standard-konfiguration'. Boost-konfigurationen betyder at en enkelt Sonos enhed er permanent forbundet til dit netværk med et kabel. Det behøver ikke at være en Sonos Boost, det kan være en enhver Sonos højttaler.

Standard-konfigurationen betyder at Sonos tilsluttes direkte via dit trådløse netværk uden brug af netværkskabler. Vær opmærksom på at dette kræver at dit wifi er stærkt og stabilt. I denne konfiguration er netværksportene på enhederne deaktiverede.

Trin 2: Tid til at spille noget musik


Begynd med lidt radio

Tjenesten TuneIn er allerede tilføjet til Sonos som standard, så du kan med denne begynde at bruge net-radio med det samme, f.eks din lokale radio station.

Vi anbefaler også at du tilføjer tjenesterne DR Radio og myTuner Radio til dit Sonos system. Disse kan gratis tilføjes og med disse tre tjenester har du adgang til en stor del af det indhold der tilbydes i form af Radio og Podcasts i Danmark.

Du kan finde mere om hvordan du tilføjer en tjeneste til Sonos her.

Tilføj dine musiktjenester

Du kan tilføje de musiktjenester du abonnerer på til dit Sonos system ved at følge guiden her. Når du afspiller fra en musiktjeneste som du har tilføjet til dit Sonos system så frigør det din telefon så du kan bruge den som normalt. F.eks. hvis du modtager et opkald mens du spiller musik til en fest, så stopper musikken ikke fordi du modtager opkaldet. Du kan sågar forlade hjemmet og Sonos systemet vil fortsætte med at spille indtil playlisten er tom eller det bliver stoppet.

Ønsker du at spille musik fra andre apps?
Sonos har flere måde at afspille på. Nogle tjenester har direkte adgang til at spille på Sonos som f.eks. Spotify der har integreret sig med Direct Control i deres egen app for at kunne spille direkte til et Sonos system. Her kan du læse mere om Spotify Direct Control.

Har du Apple enheder og er din Sonos højttaler af typen Play:5(2gen), ONE, AMP, PlayBase eller Beam så kan du bruge Airplay2 til at sende lyden fra en Apple enhed direkte over til din Sonos højttaler. Airplay2 er en Apple teknologi som vores nyeste Sonos højttalere lever op til at kunne bruge. Så hvis du f.eks. afspiller Youtube på din iPhone så kan du med Airplay2 sende lyden direkte over i en godkendt højttaler. Her kan du læse mere om Apple Airplay2 og Sonos.

Afspil fra dit eget musikbibliotek

Hvis du har et eksisterende musikbibliotek liggende på en computer eller på en NAS (Netværksharddisk) så kan du sætte det op til brug med dit Sonos system ved at følge disse anvisninger.

Spil den samme musik i flere rum

Sonos er designet til brug i hele hjemmet og til at fylde din dag med musik. Det betyder at du kan gruppere to eller flere Sonos højttalere sammen for at spille som en højttaler og så de spiller synkront.

Her kan du læse mere om gruppering af rum.

Læn dig tilbage og nyd musikken

Du kan dele forslag til hvad der er godt at lytte til på dette forum, hvor du finder mange der nok ligesom dig kan lide god musik.

---------------------------------

Tip nummer 1: Få det bedste ud af dine højttalere med Trueplay

Hvis du har en iOS enhed som Sonos controller så kan du anvende den til at kalibrere dine højttalere med Trueplay.

En Trueplay kalibrering indstiller dine højttalere optimalt til det rum de står i og den placering de har i rummet. Her kan du finde mere information om Trueplay.

Det er desværre ikke muligt at foretage Trueplay kalibrering fra Android enheder. Dog behøver man kun iOS enheden under kalibreringen. Så har du besøg af en der har en iPhone f.eks., så kan du foretage kalibreringen fra den.

Tip nummer 2: Vågn til musik

Vidste du at Sonos højttalere har en indbygget alarmfunktion. Du kan bruge denne til at vække dig om morgenen ved at indstille en alarm.

Og er du på vej i seng så har systemet også en sleep-timer på afspilning så du kan falde i søvn til hvad du ønsker at høre.

Her finder du en artikel med mere information om Sonos sleep-timer.

Har du yderligere spørgsmål, eller tips så start et nyt emne her, vi glæder os til at høre fra dig.

This topic has been closed for further comments. You can use the search bar to find a similar topic, or create a new one by clicking Create Topic at the top of the page.