Sticky Guide

Beam TV kontrol - Slå CEC til på dit TV

 • 4 July 2019
 • 2 replies
 • 2098 views
Beam TV kontrol - Slå CEC til på dit TV
Userlevel 1
Badge +5

Denne tråd er tiltænkt som hjælp til de fleste udfordringer der kan være med CEC og HDMI, som Sonos Beam bruger til at sende kommandoer til TV'et til brug med f.eks. stemmetjenester og generel kommunikation med TV'et.

For at kunne bruge kommandoer eller have denne kommunikation flydende mellem Beam og TV så er det vigtigt at dit TV har HDMI-CEC aktivt. HDMI-CEC bliver ofte kaldt ...
 

 • Samsung: Anynet+
 • LG: SimpLink
 • Sony: Bravia Link
 • Phillips: EasyLink
 • Panasonic: Viera Link
 • Insignia: INlink
 • Hitachi: HDMI-CEC
 • Toshiba: REGZA-LINK eller CEC Control

Er din Beam tilsluttet ved brug af den optiske adapter så er der ingen kommunikation mellem Beam og TV. I dette tilfælde modtager Beam et lydsignal fra TV'et som den derefter afspiller.

Mange TV har denne kommunikation via CEC slået fra som udgangspunkt, hvilket gør det nødvendigt at slå til manuelt for at kunne bruge det. Du kan f.eks. opleve at nogle kommandoer virker, mens andre ikke gør eller at Beamen ikke er i stand til at indentificere dit TV under opsætningen. Hvis du har problemer med at sætte Beam op til dit TV så har vi her nogle ting du bør prøve til at starte med.

Kontroller at din Beam er forbundet til TV'ets HDMI-ARC port.
Nogle gange er løsningen forbundet med at kable Beam korrekt. Så at sikre at HDMI stikket er ordenligt sat i både Beam og i dit TV's HDMI-ARC port. Du bør også sikre dig at dit TV har en HDMI-ARC port samt at det HDMI kabel du bruger med Beam understøtter CEC. (Hvis du bruger det HDMI kabel der fulgte med din Beam så understøtter det CEC)

Prøv at bruge et andet HDMI-ARC CEC godkendt kabel.
Da kommunikationen gennem et HDMI kabel løber i forskellige baner i kablet så kan du have et brud på en bane, mens resten virker fint.

Nogle gange er det bare et skidt kabel.

Bekræft vha. dit TV's manual at CEC indstillingerne er sat korrekt.
Ikke alle TV kalder HDMI-CEC det samme som du kan se i listen herover. I dit TV's manual så vil du typisk kunne finde en guide til hvordan CEC slåes til på dit TV.

Frakobel Beam fuldt fra HDMI.
Efter at du har fjernet HDMI kablet mellem Beam og TV, så slukker du TV'et helt. Ikke bare til standby, men ved at fjerne strømmen helt fra TV'et. Så tilslutter du Beam til TV'ets HDMI ARC port igen og tænder for TV'et.

Under hele forløbet skal Beam være tændt.

Fjern alle andre enheder der er tilsluttet med HDMI undtagen Beam og forsøg derefter opsætning.
Hvis du har andre CEC brugbare HDMI enheder tilsluttet TV'et så kan det være en god ide at slukke for CEC på disse produkter. Dette kan også gøres ved at benytte et HDMI kabel der ikke understøtter CEC.

Nogle gange vil andre enheder forsøge at overtage kontrollen med Beam eller TV'et stopper med at lytte hvis der er for mange enheder der snakker til det på samme tidspunkt. Det sidste skridt er at fjerne alle enheder der tilkobler til TV'et via HDMI mens du sætter din Beam op da dette vil sikre at Beam og TV kan snakke samme uforstyrret.

Hvis du stadig har problemer så brug gerne dette forum til at stille dit spørgsmål, eller kontakt os omkring det direkte. Så kan vi hjælpe med at tage et kig på din opsætning.


This topic has been closed for further comments. You can use the search bar to find a similar topic, or create a new one by clicking Create Topic at the top of the page.

2 replies

Efter at have skiftet til optisk forbindelse mellem mit samsung TV og Sonus beam kan jeg ikke skrue op og ned for volume med TV fjernbetjeningen? den normale HDMI/ARC direkte forbindelse virker heller ikke?? med den forbindelse kommer der slet ikke lyd frem til Beam?
Det er skidt det her, har netop skiftet en samsung Soundstand ud med Sonus beam fordi det bare skulle virke, det gør det ikke
mvh Lars
Badge
Hej Lars,

Jeg har sendt et svar til den email du også sendte ind til os, men for ordens skyld :

Når man bruger HDMI, så modtager din Beam signalerne til at skrue op og ned via HDMI, men da du nu har skiftet til Optisk, så er der ikke noget styre signal.

For at gen etablere det forbindelse med din fjernbetjening skal du ind og konfigurere en IR forbindelse : Mere > Indstillinger > Rumindsillinger > Fjernbetjening > Konfiguration af fjernbetjening

https://support.sonos.com/s/article/3402?language=da

Tak for din henvendelse til Sonos teknisk support.