Unable to play song ‘song’ - the song is not encoded correctly. Issue since 15.2



Show first post

140 replies

Oh no! I’m really sorry to hear about your speaker death. That sucks. Hopefully Sonos addresses this issue themselves soon so that we all can continue to enjoy our large investments for years to come. I had no idea at all that this may perhaps be an issue. I sort of feel like an idiot for not researching it enough, but oh well. 

Badge

Unfortunately, welcome to the club! 😉😁

I am in the same situation as everybody here, I have at least over a third of my music bought over the years from Itunes that won’t play on my new Era 100. The Sonos Senior Rep I was in touch with just said “That’s an issue on Apple’s end, so unfortunately we can’t fix it, or it would have been fixed long ago.” Which means that Sonos is NOT working on a solution for this issue and they consider Apple to be responsible. However, all of my music plays flawlessly on Denon, Bose and, of course, an Apple HomePod. So, it’s not an Apple issue. It’s just that Sonos has no intent to work on a solution. My return window with Best Buy has just passed by a few days...I’m just going to try to return this device and buy one of the other brands that doesn’t have this issue. I see that this issue started over 10 months ago, hence it doesn’t seem like Sonos is willing to work on it. 

Badge

Sonos broke this with their rubbish S2 app update which they clearly have no inclination to or idea how to fix. Since then they blame Apple, Amazon, Spotify, YouTube and just about every other music streaming service, which is palpable nonsense. Bit by bit I am replacing all their speakers and look forward to the day when their products are a distant memory!! 

Same story and I have seen this for months. At least half of all songs I try to play gives this error. It’s a real problem Sonos. You claim to support Apple Music, but not really.

I have the same problem playing via YouTube Music. Please fix this, Sonos!

Badge

I’m not convinced that this is just due to the DRM problem. I have music that has played fine for months that now recently won’t play and gives the same ‘not encoded properly’ error. Very frustrating. 

Where does this music live? 

Welp, it’s be at least 9 months and we are all still in hell

Wow, I’m still having the same issues. SO frustrating!  Thanks to those here that gave the Play 1 work around. It really does work. Shouldn’t still have to be doing that though!!

I have Play 3 and I just have my library of MP3s on OneDrive. Only a handful of songs work. Has there been any overall update on this?

Sonos has never been able to play music stored on the OneDrive cloud system. 

Really annoying this. Half the songs on my Apple Music playlists won't play due to this error.

I'm moving from Sonos, too many issues. Disappointed.

Userlevel 7
Badge +23

Sonos has never been able to play music stored on the OneDrive cloud system. 

Not remotely true: Microsoft supported this with the Groove service, until they didn’t. There is a third-party integration available somewhere as well.

Interesting. Thanks for the correction. 

Reply