Question

sonos port line in disconnected


Userlevel 3
Badge
  • Trending Lyricist I
  • 12 replies

Why does my Sonos port list as line in disconnected this has only happened since the app update it worked fine before. I checked on the community and there are people with a similar issue but my issue seems to linked to the app update as the issue didn’t exist before. 
CP85


10 replies

Having the same problem; haven’t found a solution yet

Same problem also here … 

I am experiencing the same issue. I did find a temporary workaround that worked — I went to another device where the app hadn’t been updated, and that app was able to connect to the line-in perfectly as normal. That’s obviously not sustainable (even if you’re able to do that), because at some point the older app will be forcibly updated, or will just stop being supported altogether.

 

The actual solution is that SONOS needs to fix it in the updated app.

Same problem just happend overnight.  What should I do?

 

Userlevel 2

I’m having the same problem. 

Same here, really annoying

Why does my Sonos port list as line in disconnected this has only happened since the app update it worked fine before. I checked on the community and there are people with a similar issue but my issue seems to linked to the app update as the issue didn’t exist before. 
CP85

Same problem.  Ever since I updated the app.  My Sonos system worked fine before I updated.  VERY FRUSTRATING! 

I would recommend that you submit a system diagnostic within 10 minutes of experiencing this problem, and call Sonos Support to discuss it.

There may be information included in the diagnostic that will help Sonos pinpoint the issue and help you find a solution.

When you speak directly to the phone folks, they have tools at their disposal that will allow them to give you advice specific to your network and Sonos system.

 

Me too…

since awful update.

 

has Sonos provided a resolution??

it usually means there’s an issue with the physical connection or configuration. Check that your audio cable is securely plugged in and in good condition, and ensure your source device is powered on and correctly set. Verify that the Sonos app is correctly configured for Line-In use, and make sure your system’s firmware is up-to-date. If these steps don’t resolve the issue, try restarting your devices or contact Sonos Support for further assistance.

 

 

 

Reply