Answered

S1 App update prompt after adding used ZP80

  • 28 July 2021
  • 1 reply
  • 18 views

Hi, I have aquired a Used Sonos ZP80 and added to my S1 system, after it added it showed update available but when I try to update it states the App needs updating but My S1 app is up to date.

Now even if I power off the ZP80 it states my app needs updating every time I try to add a device.

 

My app version is 11.2.9  Build 57688280

My other working ZP80 is Version 11.2.9  Build 57688280.

the newly added ZP80 is version 9.3 Build 47259120.

 

I have used 2 ZP100s and another ZP80 to add bought from the same person.

 

Any advice much appreciated.

Mark

icon

Best answer by Airgetlam 29 July 2021, 02:41

I would try unplugging all Sonos devices from power except that one device failing to update. Then connect that one device to your router with an Ethernet cable, and run the update process. 

My concern is that it may not be possible to upgrade from 9.3 to 11.2.9 programmatically, so if that process fails, you’ll need to call directly in to Sonos, where they can create an appropriate update image and send you a link to it. 

View original

1 reply

I would try unplugging all Sonos devices from power except that one device failing to update. Then connect that one device to your router with an Ethernet cable, and run the update process. 

My concern is that it may not be possible to upgrade from 9.3 to 11.2.9 programmatically, so if that process fails, you’ll need to call directly in to Sonos, where they can create an appropriate update image and send you a link to it. 

Reply