Question

Playbar drops out with Netflix

  • 8 September 2017
  • 2 replies
  • 339 views

My Playbar is connect via Toslink optical cable, with a sub connected via Ethernet and two wall mounted Play 5's connected by wireless. Anyhow, I'll switch to my kids favourite show, say Octonauts on Netflix, and sometimes the audio drops out, but it only happens on some shows. At first it was a mystery, but now I fire up the iPhone app and it says "Unsupported audio type" or something like that, and I disable the speech booster, dismiss the alert, and then enable the speech booster again, dismiss the alert, and all good. It's worth noting that Netflix is running via the app that comes with the Hisense 75" TV and I've installed no software updates to the TV, nothing has changed, apart from Sonos updates that have come through recently, about two of them.

Sonos system has been awesome since purchase, but noticed this started happening after a recent software update in the last month or so, and is super annoying and chipping away at the great Sonos experience that I had been enjoying, so please get onto this and fix the software bug causing it.

This topic has been closed for further comments. You can use the search bar to find a similar topic, or create a new one by clicking Create Topic at the top of the page.

2 replies

Userlevel 5
Badge +3
My best recommendation is to run a diagnostic after that happens and post the number for Sonos staff.

Honestly, I'd recommend sending them an email, tweet, or calling to make sure you get a timely response.
I'd post the diagnostic in this thread, and get the beta release:

https://en.community.sonos.com/troubleshooting-228999/no-sound-on-certain-channels-after-system-update-today-6789926