Question

Tappar kontakten med Spotify och nätet

  • 13 August 2019
  • 48 replies
  • 2747 views

Jag köpte en Sonos Symfonisk på Ikea och det bara krånglar. Ljudet försvinner och det hoppar mellan låtarna. Trodde att det behövdes en Boost och jag har köpt och installerat en sådan. Resultatet är inte bättre. Den fortsätter tappa kontakten med Spotify och nätet. Har provat att flytta högtalaren utan förbättrat resultat. Den kan fungera utmärkt i 60 min för att sedan helt lägga av.

Diagnostiknr: 936062229

48 replies

Userlevel 4
Badge +12
Är det bättre ?
Om det inte blir bättre skulle jag rekommendera dig att kabelansluta ytterligare en Sonos produkt med ethernet kabel.
Så nu har jag valt att ta bort Sonos. Bara strul under hela tiden som jag har haft det. Ja support har varit inkopplad tidigare och ja det blev bättre i en vecka men sedan strul igen. Det finns säkert något som jag inte har gjort rätt men är för trött på att starta om wifi, har du provat att koppla bort högtalare som man ska göra enlig Sonos.
Hej,
Jag har fortfarande problem med mitt Sonos. Samma som tidigare. Musik och radio byte låt och tappar kontakt. radion (tunein) hoppar tillbaks i tiden.
ibland värre och ibland luras man att det faktiskt funkar. jag har ca 11st högtalare som jag bara vill ska funka.
Två är anslutna till kabel på fast internat med 100/100 Mbit. Appen är långsam och det tar lång tid att byta låtar och söka.
Kanal har jag provat att byta.
Logg 1670810767

/jesper
Jag har sedan flera år en uppsättning Sonos produkter som fungerat perfekt i två olika hus. De enda problem jag haft är när ni bytte app och hade stora probelm under en period.
Adderade in ett par IKEA Synfoniskt och nu tappar alla enheter, helt utan logik kontakten och slutar spela för att sedan komma upp igen och sluta fungera, komma upp igen etc.
Jag är övertygad om att det är ett Sonos relaterat problem till mjukvaran. Jag hade en Sonos 1 där Synfoniskt paret nu står och jag har ett mesh nätverk med mycket bra täckning i alla rum.
Min utrustning är följande: 2 x 1:or, Connect, Connect amp, 2 x Synfoniskt. Kör allt trådlöst.
I mitt andra hus har jag 4 x 1:or, 2 x 3:or, 1 x 5:a (ingen Symfoniskt) och där funkar allt perfekt fortfarande. M a o konstaterat att Symfoniskt ställer till det. Allt är upåpdaterat med senaste versioner från Sonos.

Pinsamt att Sonos inte klarat av att släppa mjukvara som fungerar samtidigt som produkterna släpptes och knappast bra för imagen då väl tanken från Sonos är att samarbetet med IKEA ska kunna ge affärer på andra Sonos produkter?
När kommer uppdateringen som fixar problemen jag och många andra har?
Jag har samma problem jag. Allt funkade fint med amp och två passiva högtalare.
skaffade en symfonisk och nu fungerar ingenting bra. Ljudet hoppar, tappar anslutning till spotify och somosappen hittar inga enheter.
har provat trådbundna, bytt till kanal 1 provat en signalförstärkare men ingenting blir bättre. Snarare tvärtom, bara sämre.
jag vet inte vad jag ska göra????
ja suck!
snygga, bra ljud, halvt användbar app som jag kan leva med. Men att systemet tappar kontakt och liknande problem som många beskriver. Vad ska man göra.
Här en logg som jag tog när det strular med uppspelningen:
2143941366

Finns det andra forum man kan vända sig till, eller reklamera? Att min hårdvara inte funkar pga uppdaterad mjukvara är inte ok.

/jesper
Userlevel 4
Badge +12
ja suck!
snygga, bra ljud, halvt användbar app som jag kan leva med. Men att systemet tappar kontakt och liknande problem som många beskriver. Vad ska man göra.
Här en logg som jag tog när det strular med uppspelningen:
2143941366

Finns det andra forum man kan vända sig till, eller reklamera? Att min hårdvara inte funkar pga uppdaterad mjukvara är inte ok.

/jesper


Det bästa för dig vore om du kunde ringa in till vår support på telefonnummer: 020 120 3020, för en aktiv felsökning.
Hänvisa till ärendenummer: 01161952

Jag köpte mina symfonisk-högtalare för några veckor sedan, och har haft problem hela tiden. Har fått hjälp från er support, sen funkade det en dag, ungefär. Det är mera vanligt att dom inte fungerar än att dom gör det, det är helt värdelöst.

/Stefan

Hej, jag har haft Sonos i nånstans kring 7 år. Varit mkt nöjd. Har 10 olika högtalare. Men för ca ett år sen började det att strula lite och nu är det så dåligt att det i princip inte går att  använda längre. Det  laggar, tappar hela tiden kontakt, spelar knappt en halv låt, sen hoppar till en annan, det går inte att koppla ihop högtalarna, går inte att justera volym, går inte att stoppa en låt osv…. Jag har pratat med supporten vid 3 olika tillfällen, nu senast för 2 veckor sen och då pratade jag med en kille i två timmar, han gick igenom router osv, vi provade flera olika varianter, han hade bra tålamod men han kunde inte hitta ngt fel. Jag har investerat en bra slant i systemet, 10 amp/högtalare. Jag börjar bli mkt trött på detta. Det måste ju vara något fel på Sonos mjukvaran. Vad ska jag göra???

Userlevel 3
Badge +4

Hej, jag har haft Sonos i nånstans kring 7 år. Varit mkt nöjd. Har 10 olika högtalare. Men för ca ett år sen började det att strula lite och nu är det så dåligt att det i princip inte går att  använda längre. Det  laggar, tappar hela tiden kontakt, spelar knappt en halv låt, sen hoppar till en annan, det går inte att koppla ihop högtalarna, går inte att justera volym, går inte att stoppa en låt osv…. Jag har pratat med supporten vid 3 olika tillfällen, nu senast för 2 veckor sen och då pratade jag med en kille i två timmar, han gick igenom router osv, vi provade flera olika varianter, han hade bra tålamod men han kunde inte hitta ngt fel. Jag har investerat en bra slant i systemet, 10 amp/högtalare. Jag börjar bli mkt trött på detta. Det måste ju vara något fel på Sonos mjukvaran. Vad ska jag göra???

Jag hade liknande problem en period. Men det löste sig då jag kopplade en enhet direkt till routern och såg till att wifi-uppkopplingen var avstängd så att det endast gick på sonos-net. 

Sen ser jag alltid till att ha den enhet som är kopplad till routern som “master” i en grupp om den är med i gruppen. 

Sen har jag även haft problem med att rum försvinner när jag kör spotify-connect men det åtgärdades när jag uppdaterade spotifyappen. Det va i samband med att iOS 13 kom till iPhone. 

Har du testat att koppla bort alla utom den som är kopplad till routern? Och sen koppla på en till åt gången och använda den som är kopplad till routern som “master”?

Har du någon ikea sonos i ditt system? För de verkar ju ställa till en hel del elände med nätverket. Skulle isf testa att koppla bort just den eller de för att se om det fungerar då.

Ok, ja mitt problem är ju att trots att jag haft Sonos i många år kan inte mkt om det/nätverk/teknik mm. Har inte behövs tidigare då det funkat bra. Jag har ju pratat med supporten 3 ggr, sammanlagt ca 4 timmar och utan ngn framgång, de har kopplat upp sig till min router osv. 

Men iaf, jag har ingen Ikea sonos. Fram till för några veckor sen körde jag med en bridge, men den kopplade vi ur vid senaste samtalet med supporten. Har en sonos amp ansluten till routern, men hur gör jag den till “master”? 

Ang wifi-uppkopplingen, stänger jag av den under nätverk? Går jag in där ser jag min router (asus), ska jag glömma den?

Vid senaste samtalet med supporten så avslutade killen där med att säga att det kan vara värt att prova att köra 2 st högtalare direkt (trådbundet) till routern. Jag får väl prova det. Men tanken var ju att jag köpt ett trådlöst system…. Varför blir det bättre med ytterligare en trådansluten? Delar de upp systemet typ mellan sig? Mitt problem med Sonos är ju även om jag bara kör med en högtalare. Same shit liksom, ja oftast går det ju inte att få ihop en grupp med högtalare. Har ju 10 st högtalare/amp och som jag skriver i dagsläget går det i princip inte att använda. Ett nytt problem som uppstått de senaste dagarna är att musiken kan gå igång av sig själv, trodde liksom inte att det kunde bli sämre men jodå….

Ang bredbandet, kopplar jag in mig direkt på routern har jag ca 98 Mbit, efter routern, dvs trådlöst 12-17 Mbit. Är det dåligt/kan det vara ngn förklaring? Vi märker inte på ngt annat i huset att det laggar/är långsamt. Och även om vi inte har igång/man är själv hemma och försöker spela på en högtalare är problemet detsamma. Jag kan ju som sagt inget om detta men kan tänka mig att öka på hastigheten på fibern om det kan hjälpa. Samtidigt har vi ju kört det i flera år på vanligt ADSL helt problemfritt.

Varit så glad för vårt Sonos men nu är det inte skoj.

 

Userlevel 3
Badge +4

Hej! Jag vet inte om ampen kan göras till master. Men för felsökningens skull så rekommenderar jag att du kopplar en sonoshögtalare direkt till routern för att skapa sonosnet och ha den som master.

Testa sedan att koppla på en till sonoshögtalare och ha den trådkopplade som master i gruppen. Om det fungerar då så är du något på spåren.

Wifi-uppkopplingen kan du hantera i Sonosappen under system och nätverk och koppla bort ditt wifi och kör på sonosnet (dvs VM:0, du ser det under System och Om mitt system).

Om det fungerar då så kan du koppla på resten och hålla tummarna :)

Har samma typ av proble, använder mig av Symfonisk från Ikea. Att streama från Sveriges radio kan variera stor. Ibland som i morse så startade jag via appen, 2 minuter senare ingen anslutning. Startar om via appen kanske 5 minuters funktion och så har det hållit på. Nu har jag startar den via min Windows dator och nu minst 30 min funktion och så håller de på. Kör jag Spotify så upplever jag den stabilare. Högtalaren ligger ansluten på fast lina. Mobil/dator går via WIfi. Börjar bli rätt less…….

Userlevel 3
Badge +4

Har samma typ av proble, använder mig av Symfonisk från Ikea. Att streama från Sveriges radio kan variera stor. Ibland som i morse så startade jag via appen, 2 minuter senare ingen anslutning. Startar om via appen kanske 5 minuters funktion och så har det hållit på. Nu har jag startar den via min Windows dator och nu minst 30 min funktion och så håller de på. Kör jag Spotify så upplever jag den stabilare. Högtalaren ligger ansluten på fast lina. Mobil/dator går via WIfi. Börjar bli rätt less…….

Det låter märkligt tycker jag. Men om man kollar på andra trådar så verkar många ha problem med Symfonisk. Så problemet kanske ligger där...

Hej!

Jag har samma problem som övriga i denna tråd.

Hos mig är SonosNet-kanal gråat men står på kanal 6.

Gjorde en diagnostik med nr 1123786236.

Har som alla ovan bara problem med min symfonisk som tappar kontakten vid uppspelning från Spotify samt hoppar tillbaka i tiden vid uppspelning utav Tunein radio.

Mvh

Massimo

 

Userlevel 4
Badge +12

Hej Massal09, 

 

Välkommen hit!

 

Eftersom du har Sonos helt trådlöst kan du inte justera SonosNet kanalen. 

Hade du just startat om den då du skickade in diagnostiken? Kan inte se något fel för din Symfonisk i den här diagnostiken nämligen. 

Hej Anton

Det stämmer att jag hade startat om den innan jag körde diagnosen, flyttade den närmare Wifi routern. Jag har kopplat in en utav mina enheter till nätet och då gick det att ändra SonosNet-kanal, så jag ändrade från 6 till 1.

Ska utvärdera förändringarna och se om det gör någon skillnad.

 

/Massi

Userlevel 4
Badge +12

Okej perfekt.

Återkom med svar då du gjort detta bara! 

Exakt samma bekymmer här (tappar en eller flera högtalare etc) och har svårt att dra nätverkskabel till de en ställen mina enheter står. 
 

Finns det annan lösning än SonosNet?
 

Diagnostik nummer: 312378172

Exakt samma bekymmer här (tappar en eller flera högtalare etc) och har svårt att dra nätverkskabel till de en ställen mina enheter står. 
 

Finns det annan lösning än SonosNet?
 

Diagnostik nummer: 312378172

 

Min mamma har samma bekymner :) 

Hennes nummer är: 1034156932

//Måns

Userlevel 4
Badge +12

Hej Monsf. 

 

Din diagnostik var tyvärr korrupt så kunde inte se något där.

Din mamma skulle behöva flytta sin högtalare närmare sin router, högtalaren ligger på lite för svag signal. 

Hej Anton och tack så mycket. 
 

Får försöka stärka signalen hemma hos min mamma, kan nog stämma bra då den står en bit från routern. 
 

Här kommer en ny för mig själv om du har tid att titta på mitt igen.  779415769
 

Måns

Userlevel 4
Badge +12

Hej Anton och tack så mycket. 
 

Får försöka stärka signalen hemma hos min mamma, kan nog stämma bra då den står en bit från routern. 
 

Här kommer en ny för mig själv om du har tid att titta på mitt igen.  779415769
 

Måns

Den blev korrupt den här med tyvärr. 

Skulle rekommendera dig att ringa vår support istället på nummer: 020 120 3020

Reply