Question

Tappar kontakten med Spotify och nätet

  • 13 August 2019
  • 6 replies
  • 161 views

Jag köpte en Sonos Symfonisk på Ikea och det bara krånglar. Ljudet försvinner och det hoppar mellan låtarna. Trodde att det behövdes en Boost och jag har köpt och installerat en sådan. Resultatet är inte bättre. Den fortsätter tappa kontakten med Spotify och nätet. Har provat att flytta högtalaren utan förbättrat resultat. Den kan fungera utmärkt i 60 min för att sedan helt lägga av.

Diagnostiknr: 936062229

6 replies

Userlevel 2
Badge +7
Hej Alptopp,

Välkommen hit!

Gå till: mer - inställningar - avancerat - SonosNet kanal och byt denna från 11 till kanal 1 och testa sedan hur det går med uppspelningen.
Tack, testar det. /Monica
Userlevel 2
Badge +7
Perfekt.
Hör av dig om du behöver mer hjälp!
Badge
Hej

Det är samma för mig här. Redo att kasta ut hela Sonos-systemet.
Har fyra stycken One (Gen 2) + en Symfonisk Lampa + en Symfonisk bokhylla.

Sedan dessa installerades, Symfonisk alltså, så laggar hela systemet, byter låtar, högtalare försvinner och kommer igen, hela systemet tystnar... detta är sjukt irriterande. Har startat om routern minst 10 ggr, har startat om alla högtalare minst 15 gånger... så fruktansvärt trött på detta. Därför är det nära att det åker ut snart!!!

Det pratas om att man ska gå till "inställningar - avancerat - SonosNet" men det finns inte i min app.... Inget SonosNet...

Hjälp mig snälla!

Min diagnostik är: 1694786082

Hälsar Per-Magnus
Hej

Har exakt samma problem som ovanstående. Riktigt irriterande är det! Jag hittar heller inte SonosNet på appen. Aldrig haft problem tidigare men sen vi köpt symfonisk har detta kommit.

Min diagnostik är 1893718161

Mvh Fredric
Userlevel 2
Hej!
Samma för mig sen jag kopplade in symfonisk i måndags.
Diagnostik nr:1729907687.

/Gustaf

Reply