Question

Symfonisk Bokhyllehögtalare


Har sedan inköp av Ikeas högtalare haft mest problem när Spotify används, låtbyte och hopp i spellistor.
Högtalarna verkar ha dålig räckvidd på sitt wifi eller ngt. Jag har bytt kanal på Sonosnet för att minska ev störning men problemet kvarstår.
Har i stort sett haft felfri uppspelning innan inkopplingen av Symfonisk-högtalarna.
Hur löser man detta??

16 replies

Userlevel 2
Badge +7
Hej BennyBula70,

Välkommen till forumet!

Okej, så du har andra Sonos högtalare som fungerar bra ? Men inte Symfonisk?

Skicka in en diagnostik ochg svara med numret här tack så kollar vi på det.
704691870
Userlevel 2
Badge +7
Så det är både Tv-rum och Sovrum som strular i uppspelningen för dig?
Eller strular hela systemet sedan dessa installerades?
Ja, både Tv-rum och Sovrum strular.
Igår tappade Tv-rum en kanal vid uppstart men efter ett tag blev det stereo.
I morse så hade jag Sovrum på väckning men den startade in ens...
Vid försök till manuell start så höll den bara på att hoppa fram i den valda Spotify-listan. Hade tidigare en Play 1 i sovrummet och då fanns inte dessa problem.
Har märkt att om man grupperar ihop Ikea-Sonos med Sonos så uppstår inte dessa problem så något med täckningen hos Ikea-Sonos känns svajigt.
Inga problem med Sonos-högtalare i systemet
Userlevel 2
Badge +7
Okej.
Ser att du har kablar kopplade till båda ethernet portarna på din Connect, en går in i nätverket men var går den andra kabeln?
Går det att få ytterligare en Sonos produkt kopplad med ethernet kabel till nätverket precis som din connect?
Helst en som står på ett annat ställe än Connect i uterum.
Kabel två på connecten går till en gateway, kan kopplas bort om så önskas.
Har tyvärr ingen bra lösning för att koppla in ytterligare en högtalare med ethernet kabel förutom en tillfällig kabeldragning. Räcker det för ett test?
(Som nämnt har jag inte haft dessa problemen innan Symfonisk högtalarna kom in i systemet och jag har tidigare haft Sonos högtalare på samtliga ställen utan dessa problem.)
Userlevel 2
Badge +7
Okej.
Koppla bort den kabeln som går till din gateway är du snäll, behåll den som går in till nätverket.

Och kabelanslut gärna ytterligare en Sonos produkt som ett test och kolla hur det fungerar då.
Skicka in en diagnostik efter du testat och svara med hur det verkar med uppspelning.
Har också samma problem. Måste ju vara efter Symfonisk för har aldrig haft dessa problem innan.
Kopplade bort gatewaykabeln från connect och nu beter sig systemet normalt igen.
Tack för bra support/idé!
Frågan som kvarstår är väl då varför denna kabel påverkar systemet och endast sedan Symfonisk kom med i systemet?
Tydligen var det för tidigt att säga att allt löst sig.
Symfonisk-lampan i sovrum strular fortfarande...
Får koppla in en extra nätverkskabel imorgon och se vad som händer.😕
Alltså efter ett tag när man försöker få igång låtar så börjar det fungera ett litet tag (20min) därefter så börjar det strula igen..
Userlevel 2
Badge +7
Tydligen var det för tidigt att säga att allt löst sig.
Symfonisk-lampan i sovrum strular fortfarande...
Får koppla in en extra nätverkskabel imorgon och se vad som händer.😕


Aj då okej, ja gör så, koppla in en till som ett test. Kolla hur det fungerar och skicka in en till diagnostik efter det.
Userlevel 2
Badge +7
Har också samma problem. Måste ju vara efter Symfonisk för har aldrig haft dessa problem innan.

Hej Lumiboy,

Välkommen hit!

Ta och skicka in en diagnostik du med och svara med numret så kan jag kika på det.
99415488
Ny diagnostik, utan kabel men har startat om systemet.
Känns stabilt nu, väckningen imorse funkade etc.
Userlevel 2
Badge +7
Jo det ser lite bättre ut nu faktiskt.
Startade du om nätverket?

Om det skulle bli struligt igen så skulle du kunna testa att byta SonosNet kanalen till 1 istället för 11.
Detta gör du via avancerat i din Sonos app.

Reply