Sonos nybörjarguide - Hur man kommer igång

  • 10 April 2017
  • 1 reply
  • 4338 views

Userlevel 4
BadgeÄr du ny till Sonos? Här följer några tips som hjälper dig att komma igång.

Steg 1: Installation

Låt oss få igång dina enheter. Denna FAQ omfattar det mesta. Särskilt denna video:


Det finns två metoder att ansluta Sonos till ditt nätverk. Vi kallar dessa för BOOST-konfiguration och Standard-konfiguration. Med BOOST-konfiguration menas att en valfri Sonos-enhet ansluts med kabel till nätverket. Detta behöver inte nödvändigtvis vara produkten med namnet BOOST, även om just denna fungerar ypperligt för ett sådant ändamål.

Med Standard-konfiguration menas att Sonos ansluter direkt via ditt trådlösa nätverk utan någon Ethernet-kabel. Var vaksam på att detta kräver att ditt trådlösa nätverk är starkt och stabilt. I denna konfiguration så inaktiveras nätverksporten som finns baktill på Sonos-enheterna.

Steg 2: Dags att spela musik


Börja med lite radio

Använd TuneIn Radio på Sonos för att spela dina favoritstationer eller till att finna nya stationer från hela världen. Läs mer om TuneIn på Sonos här.

Lägg till en musiktjänst

Länka Sonos till din(a) musiktjänst(er) med vår app genom att följa dessa steg. Du kommer inte behöva dedikera din telefon för att uppspelningen ska fungera. Musiken fortsätter att spela även om du tar emot samtal eller t.o.m lämnar huset till dess att någon stänger av musiken medvetet.

Önskar du spela musik genom andra appar?
Sonos kan styras via Google Play Music till Android eller från valfri version av Spotifys app. Vi samarbetar med flertalet tjänster för att uttöka stödet för direktuppspelning från ytterligare appar i framtiden.

Lägg till ditt eget musikbibliotek

Om din musiksamling finns lagrad på en dator eller en NAS så kan du dela detta till Sonos genom att följa dessa anvisningar.

Spela samma musik i alla rum

Sonos är designat för hela hemmet. Detta betyder att du kan spela samma musik i alla rum som har en spelare. Du kan läsa mer om gruppering av rum här.Luta dig tillbaka. Njut. Dela med andra.

Berätta för oss vad du lyssnar på och ta del av andras rekommendationer här eller här. Känn dig välkommen att dela med dig av dina favoriter och skapa nya trådar. Skönt häng helt enkelt.

This topic has been closed for further comments. You can use the search bar to find a similar topic, or create a new one by clicking Create Topic at the top of the page.

1 reply

Userlevel 4
Badge

Tips #1: Få ut det mesta av dina högtalare med Trueplay


Om du har en iOS-enhet så kan du använda den till att kalibrera dina högtalare med Trueplay.
Trueplay ser till att ljudet i dina enheter blir optimerat för rummet den befinner sig i. Mer information angående Trueplay kan du finna här och en summering av de iOS-enheter som stödjer Trueplay återfinns här.

Trueplay är ej kompatibelt med Android p.g.a ett flertal orsaker. Vi överväger ständigt nya idéer men har inga ytterligare detaljer kring detta i dagsläget.

Tips #2: Vakna till musik


Visste du att Sonos har en inbyggd väckningsfunktion? Konfigurera alarm och insomningstimer med hjälp av dessa steg.

Tips från vår community


Vi är lyckliga över att kunna stoltsera med alla de erfarna och kunniga medlemmar som aktivt bidrar till vår community. Kika gärna på deras tips och tricks här. Dela gärna med dig av dina egna lösningar!