Question

Podcast problem

  • 11 February 2019
  • 4 replies
  • 97 views

Hej,

Jag har två stycken Play 1 där jag har stött på ett problem vid uppspelning av podcasts från Sonos-appen.

Efter några minuter spelas en ny podcast upp och efter några minuter till händer samma sak igen. Jag upplever inte det här problemet när jag spelar upp musik via Spotify som jag främst använder högtalarna för.

Enligt appen är den uppdaterad till senaste versionen.

Några tankar kirng vad problemet skulle kunna vara?

Tack på förhand

4 replies

Userlevel 3
Badge +14
Hej RasmustheBrownDog,

Välkommen till forumet!

Kan du skicka en diagnostik från ditt system precis efter du har problem, och svara med det nummer som du får?

Detta kommer att ge oss en detaljerad rapport över ditt system inklusive information kring trådlösa nätverk, anslutningsfel, lokal nätverksinformation och annan information som hjälper oss att fastställa orsaken till problemet. Instruktioner om hur du skickar en diagnostik kan du se i länken: LÄNK

Tack på förhand!
Hej Henrik,

Nu har jag fått fram ett nummer som lyder 1929857003.

Tack för hjälpen.
Userlevel 3
Badge +14
Hej Henrik,

Nu har jag fått fram ett nummer som lyder 1929857003.

Tack för hjälpen.


Tackar.

Misstänker du har det som beskrivs här
Speciellt om andra tjänster fungerar som de skall, Spotify tex?
Hej Henrik,

Jag har aldrig upplevt problemet när jag använt Spotify, det dyker bara upp med podcasts. Jag kan prova lösningen i länken du skickade och så hojtar jag till om jag inte märker någon skillnad.

Tack för hjälpen

Reply