Answered

Play1 till befintligt konto

  • 15 May 2019
  • 4 replies
  • 205 views

Badge
Försöker installera en play1 i annat rum. Har sedan tidigare playbase & 2 styck play 1 som fungerar och hittas.
Har försökt med de tips som finns i appen, wi-fi & ethernet men utan resultat. Sonos app identifierar play med serie nummer men ej möjligt att ansluta.
icon

Best answer by Torbjörn 16 May 2019, 17:17

Ny spelare, problem löst. Asus router airtime fairness hade hoppat in igen, nu avaktiverat och play 1 ansluten.
//Torbjörn
View original

4 replies

Userlevel 3
Badge +14
Hej Torbjörn,

Välkommen till forumet!

Kan du skicka en diagnostik från ditt system precis efter du har problem, och svara med det nummer som du får?

Detta kommer att ge oss en detaljerad rapport över ditt system inklusive information kring trådlösa nätverk, anslutningsfel, lokal nätverksinformation och annan information som hjälper oss att fastställa orsaken till problemet. Instruktioner om hur du skickar en diagnostik kan du se i länken: https://[url=https://support.sonos.com/s/article/141?language=sv]LÄNK[/url]

Tack på förhand!
Badge
Hej

1253444460
Userlevel 3
Badge +14
Hej

1253444460


Tackar, är det en ny spelare eller har den fungerat tidigare?
Lyser den fast vitt eller blinkar den grönt?

Testa följande:

  1. Starta om Asus-routern om du inte gjort det (Vad är det för modell av Asusrouter?)
  2. Gör en fabriksåterställning av den du försöker installera och testa igen.
  3. Skicka diagnsotik oavsett om det funkar eller ej.
Tack på förhand!
Badge
Ny spelare, problem löst. Asus router airtime fairness hade hoppat in igen, nu avaktiverat och play 1 ansluten.
//Torbjörn

Reply