’På denna iPhone eller iPad’ Inte längre tillgängligt

  • 21 August 2019
  • 2 replies
  • 901 views

Userlevel 3
Badge +12
Från och med idag kommer ’På denna iPhone eller iPad’ valet inte vara tillgängligt längre i Sonos appen. Det finns fortfarande många olika sätt att spela sin lokalt sparade musik till Sonos från sin iOS enhet, inklusive några bra gratisval.

Vi lanserade ’På denna iPhone eller iPad’ 2012 som ett alternativ till att spela lokalt sparat innehåll från ens iOS enhet innan Apple AirPlay var tillgängligt i Sonos. Hur denna funktion ursprungligen designades har blivit opålitligt med nyare versioner av iOS och Sonos.

Det bästa sättet att spela musiken lagrad på din iPhone/iPad är nu via Apple AirPlay 2 på kompatibla Sonos högtalare (Sonos One, AMP, Beam, Play:5 gen2, Playbase och SYMFONISK Wifi högtalare). Med AirPlay 2 kan du skicka ljudet till en av dessa produkter och använda Sonos appen för att gruppera med dina andra Sonos rum så att alla spelar upp i synk. Du kan hitta mer information om att använda AirPlay 2 med Sonos här.

För er som inte har AirPlay 2 kompatibla Sonos produkter, ytterligare alternativ för att spela låtar som är sparade lokalt på er telefon/surfplatta till Sonos är:

1. Ladda upp låtar till en musiktjänst som har en lagringsfunktion, som Apple Music eller Google Play Music. Dessa tjänster lagrar ditt musikbibliotek och tillåter dig att spela det var som helst. Det är ett suveränt alternativ om du har låtar som inte är tillgängliga i en musiktjänst som kräver en prenumeration. Google Play Music har ett gratiskonto alternativ som tillåter dig att ladda upp 50,000 låtar och spela upp dem vilket fungerar med Sonos.
2. Dela ett musikbibliotek från en dator eller en NAS-Hårddisk. Du måste ha en dator eller lokal hårddisk tillgänglig när du vill spela musik, men ditt bibliotek skulle vara lätt att flytta till dessa enheter, om det inte redan är sparat där.
3. Strömma musiken från en musiktjänst. Det finns mer än 100 musiktjänster tillgängliga i Sonos, många har flera miljoner olika låtar.
4. Mobila Android enheter kommer fortsätta att ha ’På denna enhet’ alternativet. Om du har en Android telefon eller surfplatta, ’Spela upp musik lagrad på din Android-enhet till Sonos är ett bra alternativ.
5. Om du har en Play:5, Connect, Connect:Amp, eller AMP, så har du en Sonos spelare med en linjeingång. Genom att använda sig av linjeingången så kan man spela musik direkt från enheten du kopplar till linjeingången och till vilken Sonos spelare du vill i ditt hem. Du skulle även kunna kolla om det finns någon enhet med Bluetooth eller AirPlay mottagning man kan koppla till linjeingången så du kan använda din mobila enhet utan att behöva koppla den direkt till linjeingången. Läs mer om att Använda linjeingång på Sonos här.
Med de tre första alternativen så behöver din telefon/surfplatta inte vara igång för att lyssna på musiken, utan musiken fortsätter även om din mobila enhet lämnar huset och nätverket. Det finns även väckningar och Sonos spellistor som är tillgängliga för de flesta musiktjänster som inte är tillgängligt från ’På denna iPhone’.

Mer om hur du kan Spela upp musik som finns lagrad på din iPhone, iPad eller iPod touch finns på våra supportsidor.

Vi kommer att fortsätta hjälpa alla genom dessa ändringar och även att fixa nödvändiga lösningar så ni kan fortsätta spela er favoritmusik på Sonos.

2 replies

Finns det något sätt jag kan lyssna på poddar från Podcaster-appen via min Sonos Play 1 efter detta?

Userlevel 3
Badge +12

Hej bsamuelsson, 

 

Välkommen till vårt svenska forum! 

 

Med alternativ 1 eller 2 här ovanför så går det. 

Har du bara en Play:1 så blir det så, hade du haft en Sonos One hade du kunnat använda dig av airplay2. 

Reply