Question

Högfrekvent pipljud


Badge
Hej
Mitt Sonos slutade fungera. Upptäckte ett högfrekvent pipljud från nätdaptern till Bridge. Ljudet ändrar sig när jag kopplar från Bridge från sladden samt ytterligare när jag drar ut adaptern från vägguttaget för att sedan tystna.
Verkar som om nätdaptern är slut. Hur kan jag testa om så är fallet? Hur skaffar jag isf en ny adapter?
/Henrik

23 replies

Userlevel 3
Badge +10
Hej Henrik S,

Välkommen till forumet!

Du kan testa att koppla in din Bridge till ström igen, då ska en vit lampa blinka ovanför knappen med två pilar som pekar mot varandra. Lampan sitter under plasten så kan vara svårt att se den, försök håll händerna runt så du får lite skugga.
Du kan även temporärt kabelansluta en av dina fungerande Sonos produkter med ethernet kabeln istället för din Bridge och kolla om du kommer åt då, gör du det så får nog din Bridge ingen ström till sig.
Badge
Du hade rätt. Den vita lampan lyser/ blinkar inte och när jag kopplar en högtalare med sladd, så fungerar det. En ny nätdapter med andra ord.
Userlevel 3
Badge +10
Jajjemen.
Vi har inga nätadaptrar kvar för Sonos Bridge eftersom den har slutat tillverkats för år sedan.
Antingen så kan du kolla om du hittar en passande adapter i en butik som säljer kablar som Kjell och Co till exempel.

Eller så går du igenom trådlösa inställningar i Sonos medan du har en Sonos produkt kabelansluten.
Så behåll en produkt kabelansluten en stund till och gå i appen till: mer - inställningar - avancerat - trådlösa inställningar.
Badge
Dum fråga: vad är tanken att jag ska göra i "Trådlösa inställningar"?
Userlevel 3
Badge +10
Följ stegen så du får ditt Sonos system associerat mot ditt egna trådlösa nätverk är tanken.
Gör man det så behöver man inte ha något från Sonos kabelanslutet till sin router, som t ex en Bridge.
Badge
Tack för hjälpen! Nu fungerar allt som det ska - utan Bridge.
/Henrik
Userlevel 3
Badge +10
Härligt att höra !
Då rekommenderar jag att du kör på så här och skulle du undra över något annat så är det bara att höra av sig igen.
Badge
Hej igen.
Jag skaffade en ny nätadapter för att använda Bridge ändå. Nu lyckas jag inte ansluta den. Behöver jag ta bort associationen till mitt nätverk? Jag följer stegen i trådlösa inställningar: Lägg till Boost eller Bridge. Jag får meddelandet att den inte är kabelansluten, men det är den.
/Henrik
Userlevel 3
Badge +10
Hej igen Henrik S,

Okej.
Men lyser lampan på toppen av din Bridge nu? Eller lamporna runt ethernet porten på baksidan?
Och antar att du menar att du är i inställningar i Sonos appen och väljer "lägg till Boost eller Bridge" ?
Badge
Lamporna på Bridgen blinkar först vitt och sedan grönt. Kring ethernet-portarna blinkar det också.
Ja, inställningarna i appen.
Userlevel 3
Badge +10
Okej.
Då verkar din Bridge fungera som den ska i alla fall.
Testa en annan ethernet kabel, en annan LAN port på din router och ta även och starta om routern en gång och försök sedan igen att installera din Bridge.
Svara här med hur det går är du snäll.
Badge
Har provat allt du föreslog, men utan framgång. När jag trycker på knappen på Bridgen blinkar den rött och bifogad skärmbild visas.
Jag ska inte "koppla bort systemet" från mitt nätverk på något sätt?

Userlevel 3
Badge +10
Okej. Då kan det vara så att det är fel på din Bridge.
Vi kan testa det, om du tar samma ethernet kabel du använt med din Brigde nu och kopplar den mellan en fungerande högtalare och router istället.
Skicka sedan in en diagnostik så kollar jag om den är ansluten via kabeln eller inte.
Diagnostik
Badge
Jag kopplade ifrån Bridgen och kopplade in en Play:1.
Diagnostiknummer: 1814314647
Userlevel 3
Badge +10
Okej.
Ser två Play:1 i diagnostiken men ingen av dem känner av en kablad anslutning.
Se till att du kopplar till Lan1 eller Lan2 på din router.
Badge
Jaha, spelar LAN-porten roll också? Då lyckades jag ansluta Bridgen... 👍
Hur vet jag att högtalarna kopplar upp mot Bridgen och inte mitt nätverk?
Userlevel 3
Badge +10
Oftast inte, men i ditt fall så såg jag i diagnostiken att du har OwnIT som leverantör och de har ofta bara LAn1 och Lan2 tillgängliga för att koppla in lokala enheter med kabel till sitt nätverk.
Bra att det gick vägen nu!
Skicka in en till diagnostik nu så kollar jag upp så det ser rätt ut.
Badge
1975138971
Userlevel 3
Badge +10
Tackar.
Alla utom "kitchen" ansluter mot din Bridge nu.
Testa att dra strömmen på den högtalaren och koppla på den igen, byt även SonosNet kanal till 6 istället för 1 inne i Avancerade inställningar i appen.

Skicka en till diagnostik efter det.
Badge
Nu då?
819433746
Userlevel 3
Badge +10
Nu är både Kitchen och Girls room direkt mot ditt wifi istället för via Bridge.
Hmm..
Testa att flytta dessa två så de står alldeles intill din Bridge och koppla in till ström.
Då de lyser fast vitt igen, gå i Sonos appen till: mer - inställningar - om mitt sonos system.

Kolla så att Girls room och Kitchen har "WM: 0"
Detta står under deras IP adress.

Har de det så kan du gå till avancerat - trådlösa inställningar - fortsätt och ta sedan återställ nedanför lösenordsfältet.

Skicka ännu en diagnostik efter det.
Badge
Båda två ligger fortfarande kvar på WM:1.
Kan jag "glömma nuvarande Sonos-system" och börja om från början, eller vad finns kvar att testa?
Userlevel 3
Badge +10
Äsch då, okej.
Du kan fabriksåterställa de två och innan du installerar om dem så går du i Sonos appen till: Mer - inställningar - avancerat - trådlösa inställningar - fortsätt - skriv inte in något lösenord utan tryck på "återställ" längre ner.
Sedan installerar du om de två högtalarna via Sonos appen.

Reply