Question

Tilkobling av SONOS.

  • 12 October 2018
  • 1 reply
  • 358 views

Userlevel 1
Hei
Har noen spørsmål rundt tilkobling av SONOS. Har i dag 2 stk Play One, 2 stk Play 5 gen2, 2 stk Play 1 koblet sammen med 1 stk Beam.
- Jeg har koblet den ene Play 5 til kabel til (TP-link router), blir da SONOS automatisk satt opp i Sonosnet når du kobler/setter opp Sonos enehetene?? Prøvde også koble kabel til Beam, men dette skapte bare problemer med nettet, så jeg koblet den fra igjen og er nå koblet til trådløs. Har dette noe med at Sonos satt opp i Sonosnet at får problemer med flere tilkoblinger med kabel??? (Hadde også noen dager med at TV sto på på morgenen. Re-startet Beam og det ordnet seg)
- Ser noen snakker om maset enhet ? Hvordan setter vi opp en master ?

This topic has been closed for further comments. You can use the search bar to find a similar topic, or create a new one by clicking Create Topic at the top of the page.

1 reply

Userlevel 2
Badge +6
Hei Haakaak
og velkommen til forumet vårt.

Ja, når en enhet blir kablet, vil den skape et MESH-netverk som vi kaller SonosNet sammen med de andre enhetene i oppsettet. Og ja, hvis en enhet til blir kablet, kan dette skape en nettverks-loop i enkelte tilfeller, de fleste nyere rutere vet å filtrere dette ut, så hvis din TP-link ikke er mer enn 2 år gammel kan det være tegn til flere problemer.
For å unngå dette, så kan du "legge til" den kablede enheten igjen som en boost, da vil den bli satt opp som en "Master"
Vi har også en annen oppskrift, men da vil vi trenge lokale IP-adresser og det kan være greit å gjøre over Tlf eller epost.
support@sonos.com eller 800 62460 mellom Man - Fre: 10:00 - 18:00