Answered

"Tidal server, ikke kan finnes"


Hei.
Jeg får ikke spilt av sanger i tidal via SONOS. Jeg får da opp en feilmelding om at låten ikke kan spilles av fordi "Tidal server ikke kan finnes" Jeg har oppdatert betalingskort, autorisert konto på nytt, fjernet og lagt til Tidal på nytt hos tidal og
sonos, ut å få det til å fungere igjen. Soundcloud og Tunein radio fungere som det skal. Jeg får samme feilmelding om jeg styrer fra android eller windows. Er det noe som har noen lure tips å komme med?
icon

Best answer by Marius S 1 May 2018, 17:37

Supert å høre! Så langt vi har sett løser en ordentlig DNS-endring på nettverket dette problemet, så så lenge din ruter tillater dette, bør du kunne fikse feilen slik.

Dette indikerer at en eller annen datafordelings-server på veien fra Sonos sine systemer har endret adresse, noe som ikke har blitt reflektert i DNS-serverne som brukerne med problemet bruker for øyeblikket.

For å prøve å løse dette, prøv å endre DNS i ruteren til Googles DNS-servere:

Primary DNS: 8.8.8.8
Secondary DNS: 8.8.4.4

Restart så samtilge Sonos-komponenter ved å dra strømmen i et par sekunder.
Dette vil forhåpentligvis la deg spille TIDAL igjen.
View original

This topic has been closed for further comments. You can use the search bar to find a similar topic, or create a new one by clicking Create Topic at the top of the page.

31 replies

Samme problem her. Diagnostikk nr: 1841938248
Userlevel 2
Badge +6
Hei STK71

Det er samme feil for deg ja, så hvis du kan endre DNS eller be din leverandør endre din ruters DNS til enten OpenDNS 208.67.222.222 og 208.67.220.220. Eller Google`s egene 8.8.8.8 og 8.8.4.4
Det skal løse problemet.

Mvh
Sven
Hei,
Jeg opplever også dette problemet for min egen Tidal-konto. Men det gjelder ikke alle album/sanger jeg har i Favorittlisten, kun noen av disse (får da meldingen "Kunne ikke spille "xx" forbindelsen til Tidal mistet"). Men å søke opp nye sanger/album går ikke, da kommer samme beskjed opp.

Men om jeg bytter til mine foreldre sin Tidal-konto (under Bla gjennom / Tidal, og så velger deres konto i stedet), da kan får jeg treff på søk på artister/titler etc. Og da de samme titlene, spillelistene som jeg ikke får treff på ved bruk av min Tidal-konto.

Så hva er feilen - hvorfor fungerer den ene kontoen og ikke den andre? Hva skal jeg gjøre så min konto fungerer på Sonos'en

Mvh
Nicolaj
Userlevel 2
Badge +6
Hei NTidemand

Jeg tror ikke dette er helt samme problemet hvis du kan spille av noen av sangene, og det fungerer med en annen konto på samme nettverk.
Vennligst send inn en diagnostikk fra ditt Sonos System etter at du har fått feilmeldingen og svar med bekreftelsenummert du får, eller send det til oss en epost til support@sonos.com
Hvordan sende diagnostikk
Hei, og takk for raskt svar. Diagnostikknummeret er: 960704201
Mvh
Nicolaj
Userlevel 2
Badge +6
Hei igjen NTidemand

Beklager sent svar, har vært en hektisk uke.
Men jeg ser meldinger om at din TIDALkonto i Sonos må fornyes. Så da antar jeg at ditt TIDALabonnement er klar for en fornyelse.

Mvh
Sven