Question

Kraftig redusert trådløst nett - Synderen ser ut til å være Sonos

  • 21 October 2018
  • 12 replies
  • 1035 views

Jeg har en 350Mbit internettlinje hvor flere av enhetene i huset er tilkoblet over trådløst nett. Jeg har Jensen Omni Mesh som leverer gode signaler i hele huset, og alle enheter klarer å utnytte kapasiteten på 350Mbit. Men når jeg spiller av lyd på mitt Sonos-oppsett i stuen (som består av en Beam, Sub og 2stk Play:1) så reduseres netthastigheten til bare noen få Mbit. Faktisk så ille at Netflix stopper opp og begynner å snurre (cache). Jeg tok derfor sjansen på å bestille meg en ny Sonos Boost. Selv etter å ha koblet opp denne så er kvaliteten på internetthastighet fortsatt nesten like dårlig (marginalt bedre). Stanser jeg avspilling så har jeg full netthastighet. Tar jeg bort bakhøyttalerne fra 5.1 og spiller av lyd på disse som enkeltstående enheter har jeg også fullgod internetthastighet. Når jeg spiller av lyd på Beam+Sub uten bakhøyttalere får jeg markant bedre netthastighet (ikke hele 350Mbit men godt over 200Mbit). Tar jeg bort også Sub fra gruppen slik at jeg står igjen med kun Sonos Beam har jeg full netthastighet (350Mbit).

Jeg skjønner ingenting av dette og trenger nå hjelp til å finne ut av dette. Jeg har KUN Sonos Boost kablet til min router (Mikrotik med RouterOS), og Sonos Beam er koblet til Sonos Boost. Alle andre Sonos-høyttalere er koblet til via Sonosnet. Noen som kan bistå med løsningsforslag til en forvirret sjel? Jeg har verifisert at alle Sonoshøyttalere kommuniserer med Boost (ser dette gjennom hvilken port på routeren MAC-adresser er koblet mot).

This topic has been closed for further comments. You can use the search bar to find a similar topic, or create a new one by clicking Create Topic at the top of the page.

12 replies

Userlevel 3
Badge +12
Hei bjartea

Dette kan skyldes trådløse forstyrrelser.. Står noen av Sonos-enhetene veldig nært annet nettverksutstyr?`
Hvilken ruter bruker du og har du kablet via switcher, APs eller lignende?

Vennligst la problemet skje igjen og send inn en diagnostikkrapport som forklart i linken under og svar med nummeret du mottar.
https://support.sonos.com/s/article/141?language=no
Sonos-enhetene står litt spredt og det er noen fysiske meter mellom Beam og trådløst AP.
Router er som beskrevet innledningsvis en Mikrotik-router som kjører RouterOS. Kun Sonos Boost er koblet til router med kabel, og Sonos Beam er koblet til Boost via kabel. Alle andre Sonos-enheter kommuniserer via trådløst over SonosNet.
Nummer på diagnose som ble sendt inn nå: 808979302
Userlevel 3
Badge +12
Takk for svar. Diagnostikken viser at dette kanskje kan skyldes STP-problemer. Sonos sitter uten en selvkonfigurert "root bridge", og i skrivende øyeblikk ser det ut som "root bridge" styres av Omni. STP-problemer kan føre til loops i nettverket, noe som kan oppleves som du beskriver.

For å prøve å endre dette, trykk på denne linken: http://192.168.88.182:1400/advconfig.htm og velg 'Enable' i begge menyene. Når dette er gjort vil jeg at du drar strømmen på BOOST i noen sekunder for så å la den starte opp igjen.
Vennligst send inn enda et diagnostikknummer så vi kan sjekke at innstillingen ble satt.
Hei, og takk for hjelpen så langt. Når jeg prøver å koble meg til på http://192.168.88.182:1400/advconfig.htm får jeg 404 Error (not found). Når jeg kobler til http://192.168.88.182:1400 får jeg 403 error (forbidden). Jeg sjekket DHCP server og ser at jeg har en SonosZB på 192.168.88.182.

Oppsummert så får jeg altså ikke tilgang til noen konfig. Hva nå? 🙂
Jeg fant ut av det 🙂 Jeg fjernet .htm fra URLen din og da fikk jeg tilgang. Har nå endret med beskjed om "Success". Sender ny diagnose straks.
Da har jeg utført endringen og satt begge innstillinger til Enable og trykket submit hvor jeg får "Success". Tok så strømmen på Boost og ventet 10 sekunder før jeg startet den opp. Når jeg sjekker http://192.168.88.182:1400/advconfig så er ikke endringen lagret og begge innstillinger er tilbake til Disable. Prøvde så å endre tilbake til Enable og trykket Submit. Lukket/åpnet nettleser på nytt og og gikk til http://192.168.88.182:1400/advconfig hvor jeg ser at begge innstillinger er Disable.

Oppsummert: Endringene lagres ikke. Hva nå? 🙂
Userlevel 3
Badge +12
Takk for svar.
Denne siden vil ikke reflektere faktisk status, den er bare ment for å sende enable eller disable-kommandoen. Send meg et nytt diagnostikknummer så kan jeg bekrefte om rootbridge er satt korrekt.
Diagnosenummer 716546742
Userlevel 3
Badge +12
Der sitter konfigurasjonen korrekt. Hjelper dette? Har du også forsøkt å fjerne alle nettverkskabler og la Sonos kjøre direkte på "The_Shire"?
Det hjelper ikke. Iblant er jeg nede på mindre enn 1Mbit/s downstream og iblant oppe i 200, men aldri høyere enn dette. Først når jeg skrur av Sonos høyttalerne (tar strømmen på alle sammen) får jeg full downstream på 350 MBit/s. Jeg har selvsagt sjekket at jeg har full hastighet på trådbundet nett når jeg opplever problemer over WIFI, så det er ingenting galt med internettlinjen.

Problemene jeg har ledet til at jeg gikk til innkjøp av Sonos Boost. Før dette var høyttalerne koblet opp på the_shire og problemene var identisk som nå.
Userlevel 2
Badge +6
Hei Bjartea

Kunne du sendt inn en diag hvor bare Boost er kablet på ruteren, og ikke har noe annet kablet etter seg? (hva står der til vanlig forresten?)
Hvilken ruter bruker du og hvordan er Multicast stilt inn på den? Aktivert, blokkert eller noen spesial regler?