Har du byttet ruter og har trøbbel med å rekonfigurere Sonos?

  • 8 May 2017
  • 8 replies
  • 13839 views

Userlevel 4
Badge +12
Dersom du nettopp har byttet ruter eller nettverksdetaljer, flyttet eller fått ruter nullstilt eller reinstallert av din Internettleverandør vil denne guiden hjelpe deg:


Dersom denne guiden ikke fungerer, kan du ta en kikk på oversikten under over kjente problemstillinger du kan møte på ved bytte av ruter.

Dersom du ikke får kontakt gjennom Ethernet-kabelen
  • Pass på at Ethernet-kabelen er satt ordentlig i.
  • Etter at Ethernet-kabelen sitter ordentlig fast bør du restarte alle Sonos-komponenter ved å dra strømkontakten i noen sekunder. La Sonos-komponentene starte opp til de får et fast hvitt lys i LED-lampen.
  • Sjekk at du bruker en "data-port" på ruteren. Altibox er en av leverandørene som opererer med kun 1 "data-port" på sin Altibox Zyxel P2812, nemlig LAN-port 1. Sonos vil bare få kontakt med nettverket via denne porten.
  • Dersom du ikke får kontakt, prøv å koble en bærbar datamaskin til nettverket med samme kabel og bekreft at denne koblingen fungerer.


Finner du ikke Avanserte Innstillinger?
  • Først sjekk at båre app og høyttaler(e) er oppdaterte gjennom Sonos Innstillinger - Online Oppdateringer.
  • Hvis du bruker iOS og deltar i Sonos Beta vil du ikke kunne gå til Avanserte Innstillinger. For å løse dette må du bruke en annen enhet som ikke er iOS, eventuelt kan du forlate Beta-programmet.
  • Dersom enheten du bruker ikke matcher systemkravene, vil du også dessverre mangle Avanserte Innstillinger.


Hvis dette fortsatt ikke hjelper, vennligst legg igjen et svar her eller ta kontakt med Sonos teknisk support.

This topic has been closed for further comments. You can use the search bar to find a similar topic, or create a new one by clicking Create Topic at the top of the page.

8 replies

Hadde i grunnen vært OK om den linken du refererer til over (https://sonos-no.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/3213?_ga=2.90699101.675818255.1536489793-1982645551.1487254611) hadde fungert. Det gjør den ikke. For øvrig i likhet med veldig mange linker hos dere.
Userlevel 4
Badge +12
Hei knutmeiner! Tusen takk for denne påminnelsen! Vi gikk over til et nytt supportsystem for noen måneder siden, og denne tråden har rett og slett gått i glemmeboken for meg. Jeg oppdaterer linken med en gang, men her er den forøvrig: https://support.sonos.com/s/article/1061
Hei!
Vi har Sonos Connect og Play:3 som har fungert fint i alle år, men fordi vi har hatt problemer med internettsignal fra Get, har vi fått en ny router fra dem, Sagemcom. Da begynte problemene med Sonos... Vi får nå ikke Sonos til å fungere i det hele tatt. Vi har fulgt guidene flere ganger, men hverken Sonos-appen på iPhone, iPad eller mac får tilgang til Sonos. Det eneste som kommer opp er "Vi kan ikke koble til Sonos", mens lyset på Connect-boksen blinker. Ergo får vi heller ikke tilgang til "Avanserte instillinger". Internett er også mye mer ustabilt når vi har koblet til Sonos, enn når vi har slått Sonosen helt av.
Connect er koblet til routeren via ethernet-kabel, og kabelen fungerer fint hvis vi kobler den til noe annet.
Er dette en problemstilling dere har hørt om tidligere? Er det noe lurt vi kan finne på, eller må vi skaffe en annen router? Har dere i så fall et routerforslag?
Userlevel 2
Badge +6
Hei Lars

Jo Sagemcom F@st 3864 er vi kjent med. Både vi, danske kolleger og tyske kolleger.
Du må logge inn på ruteren og aktivere noe som er kalt "jumbo-frames" så ber du ruteren lagre dette, restarter Connect og så skal det fungere som normalt.
Utenom det skal det ikke være noe galt med denne ruteren og du skal kunne bruke den som normalt.
Vi har ikke noen offisiell ruter anbefaling, da det kan være mange faktorer som spiller inn for hva man trenger ellers i huset. Men fra oss på kontoret for teknisk støtte, så ser vi minst problemer og mest fornøyde kunder med Asus, Netgear og Unifi.
Hei igjen!
Tusen takk for svar. Dette fungerte dessverre heller ikke. Selv om Sonos-boksen nå sluttet å blinke, ble nettet igjen helt ustabilt da vi koblet Connect til Sagemcom-routeren via ethernet-kabelen. Selv om vi nå fikk opp Sonos-controlleren i korte glimt, forsvant kontakten fort igjen, og "vi kan ikke koble til Sonos"-meldingen dukket opp.
Er det noen andre instillinger vi kan prøve?
Userlevel 2
Badge +6
Hei Lars

Tror det er best om du ringer inn til oss mens du har en datamaskin i nærheten vi kan fjerntilkoble oss til, siden hvis hele nettverket blir ustabilt når en Connect blir kablet til, da mistenker jeg at det er mer enn en ting galt.

800 62460
Man - Fre: 10:00 - 18:00
www.sonos.com/contact
Hei, jeg har nettopp fått en Sonos Play:1, koblet den først til en ruter, men har flyttet, og dermed vært nødt til å koble den til internettet på nytt. Dette har ikke fungert, har fulgt alle råd dere kommer med, eneste som fungerer er å bruke en kabel, men siden høyttaleren er nødt til å være et annet sted enn ruteren, så blir dette vanskelig. Hvordan løser jeg dette?
Userlevel 4
Badge +12
Hei Silje

Har du forsøkt å gå igjennom Sonos Innstillinger - Avansert - Trådløst Oppsett? Dette må gjøres før du kan ta ut kabelen igjen.