Den store anbefalingstråden for Hjemmekino og TV

  • 11 April 2017
  • 2 replies
  • 1731 views

Userlevel 4
Badge +12

Den store anbefalingstråden for Hjemmekino og TVLeter du etter informasjon om Sonos hjemmekino-oppsett eller detaljer om PLAYBAR eller PLAYBASE? Finn informasjon om surround-lyd, Dolby Digital, TV-anbefalinger, og mye mer for å få en best mulig kinoopplevelse på Sonos. Vi vil holde denne tråden oppdatert med informasjon og anbefalinger om TV-er og andre enheter.

Hvordan du får mest ut av denne tråden:


Les gjennom starttrådene for å bli kjent med det grunnleggende, inkludert hva du kan forvente, og hvordan du setter alt opp. Hvis du leter etter noe spesielt, sjekk ut lenkene nedenfor. Hvis du har et spørsmål som ikke dekkes i starttrådene eller som ikke er dekket i FAQ, er det bare å spørre. Vennligst se retningslinjene for hvordan du deltar i diskusjonen nedenfor for å få best mulig hjelp.

Denne tråden fokuserer ikke på tekniske problem og feilsøking, så slike spørsmål kan bli flyttet til en annen seksjon om de blir postet her.

Retningslinjer for trådstarter


Hva leter du etter? Beskriv spørsmålet så godt du kan.
Inkluder alle detaljer du kan om ditt oppsett samt hva du planlegger å gjøre.
De følgende detaljene kan også være til god hjelp:
TV-modell:
Tredjepartsutstyr (hvilke kilder for lyd bruker du, adaptere osv.)
Hvilke Sonos-komponenter har du eller ser du på?
En beskrivelse av hvordan hjemmekinoanlegget er satt sammen:


Innehold: Leter du etter noe spesifikt?


Vårt Community’s anbefalinger for TV-er, Blu-ray-spillere og HDMI-switcher
Spørsmål om periferiutstyr som f.eks. Apple TV

Hva gir den beste Sonos-hjemmekinoopplevelsen?


Sonos-hjemmekinoopplevelsen starter med en PLAYBAR eller PLAYBASE og blir forsterket med en SUB og et par surroundhøyttalere. Den beste opplevelsen får du når PLAYBAR eller PLAYBASE får et Dolby Digital 5.1-signal og surround-høyttalerne er riktig konfigurert. Det er også når fjernkontrollen er korrekt innstilt til å kunne justere volumet på PLAYBAR eller PLAYBASE uten at TV-skjermen viser noen form for feilmelding. Sist men ikke minst, når du vil spille musikk, så får du akkurat den lyden du vil høre.


Grunnleggende om Sonos 5.1


PLAYBAR og PLAYBASE er midtpunktet og sentralen i vår hjemmekinoopplevelse og den kan bli satt opp på best måte slik. Du kan også finne en oversikt over systemkravene her.

Du kan bruke et par PLAY:1, PLAY:3, eller PLAY:5 gen2 som surround-høyttalere sammen med PLAYBAR eller PLAYBASE. CONNECT:AMP kan også brukes som surround med PLAYBAR eller PLAYBASE ved hjelp av disse instruksjonene. Ikke glem SUB som kan bli stuet bort i hjørnet av rommet, gjemt under soafen eller stå som romdekorasjon med dyp veggdirrende bass.

Hvilke høyttalere som fungerer best som surround-høyttalere sammen med PLAYBAR eller PLAYBASE avhenger av ditt hjem og hvilken størrelse det er på rommet du er ute etter å fylle. Vanligvis vil PLAY:1 fungere fint, men hvis du har et stort rom som har behov for fyldig lyd, kan PLAY:3 eller PLAY:5 gen2 kan være nødvendig. Ta en kikk på denne lenken for informasjon om setter hvordan du setter opp surround-lyd i Sonos, samt hvor å plassere surround-høyttalerne.

Også, pass på at du ikke henger PLAYBAR opp ned.

Grunnleggende om TV


TV-en din skal ha innebygde høyttalere slått av, og lydinnstillingene satt til å passere Dolby Digital 5.1 til optisk utgang hvis mulig. For mer om valg av en TV kan du se denne lenken.

Bekrefte surround-lyd


Standard konfigurasjon for Sonos hjemmekino har TV-en kablet til PLAYBAR eller PLAYBASE med en optisk tilkobling. Dette kanskje virker veldig teknisk, men la oss guide deg gjennom dette. Først trenger du en kilde som spiller Dolby Digital 5.1-format. Dette signalet blir deretter sendt til PLAYBAR eller PLAYBASE gjennom den optiske forbindelsen.

For standard oppsett, bør TV passere Dolby Digital 5.1 til PLAYBAR over optisk når du ser noe med dette formatet. Hvis TV-en din allerede gjør dette du er klar, eller gylden om du vil.

Så hvordan sjekker at du får 5.1 på PLAYBAR eller PLAYBASE? Systemet vil fortelle deg hva som spilles under “Om mitt Sonos-system”-skjermen fra alle kontrollere. Sjekk under navnet på PLAYBAR eller PLAYBASE i “Sonos Innstillinger > Om mitt Sonos-system”. Hvis linjen “Audio In:” viser “Dolby Digital 5.1” er alt som det skal være. Hvis det viser Stereo PCM gjenstår det litt arbeid som må gjøres.

Få Dolby Digital signal til PLAYBAR eller PLAYBASE


Det er et par ting å sjekke i tilfelle din PLAYBAR eller PLAYBASE ikke viser at den mottar Dolby Digital signal. Først og fremst må vi sjekke at lydformatet fra kilden er Dolby Digital. Hvor kommer lyden fra? Er du sikker på at kilden er satt til å sende ut Dolby Digital 5.1?

Deretter må du kontrollere at enheter som er koblet til lydkilden er i stand til å passere Dolby Digital 5.1 urørt. Hvis du har en kabelboks som passerer signalet over HDMI til TV-en, må du sørge for at TV-en er i stand til å sende Dolby Digital fra HDMI over til optisk.

Merk: I noen TV-manualer kan du se en merknad om at Dolby Digital bare er støttet på “Over The Air”-kilder som gjerne er innebygd i apper på TV-en og dermed ikke inkluderer HDMI-kilder.

Hvis en av enhetene ikke passerer Dolby Digital 5.1 urørt, kan du vurdere å bruke et ikke-standard-oppsett. Vårt community har anbefalinger på HDMI-switcher som kan motta alle HDMI-enhetene og deretter passere lyd til PLAYBAR eller PLAYBASE gjennom optisk, samtidig som du sender videoen til TV via HDMI.

Lydformat


Du kan møte på følgende lydformater fra de fleste hjemmekinoanlegg: Dolby Digital, Dolby Digital Plus, DTS og Stereo PCM. PLAYBAR og PLAYBASE er kompatible med Dolby Digital og Stereo PCM, men ikke Dolby Digital Plus og DTS.

Dolby Digital er vårt 5.1 surround-format for PLAYBAR og PLAYBASE. Hvis din TV leverer Dolby Digital-format via optisk kabel, vil du få surround-lyd.

Stereo/PCM-format vil bli dekodet til venstre og høyre frontkanaler, deretter gjør Sonos en lydmatrise for å levere lyd til sentrum, venstre og høyre bakhøyttaler og subwoofer slik at du får lyd fra alle høyttalerne.

DTS er et lydformat oftest funnet på Blu-ray-plater. Det er uvanlig at dette formatet blir sendt direkte til PLAYBAR eller PLAYBASE, da dette krever at DTS-signalet først må sendes urørt fra spilleren til TV-en og deretter tilbake til Sonos gjennom optisk kabel. Hvis dette skjer, vil PLAYBAR eller PLAYBASE ikke spille noen lyd, siden DTS ikke er et støttet format. Vennligst se nedenfor for hvordan du omkoder DTS-signal til et støttet format.Omkoding av DTS-signal


PLAYBAR og PLAYBASE støtter ikke DTS-format. Dette har vært diskutert i lang tid på vårt community allerede, så vi vil ikke helle bensin på dette bålet her, men hvis du bruker Blu-ray-plater eller får DTS-kodet lyd til PLAYBAR eller PLAYBASE fins det noen forslag du kan forsøke. Dette innebærer å bruke en enhet som mellomsteg som kan omkode lyd til et annet signal. Ideelt sett er vi ute etter å få et Dolby Digital 5.1-signal.

Enkelte Blu-ray-spillere er i stand til å konvertere DTS til Dolby Digital direkte under avspilling. Eksempler på modeller som kan dette er Samsung BD-F6500, Samsung BD-F5900 og Samsung BD-F5700. Den enkleste løsningen er å sjekke om din Blu-ray-spiller støtter “On the fly”-konvertering. Hvis den ikke gjør det, kan du vurdere å oppgradere til en spiller som har denne funksjonaliteten.

Noen spillsystemer kan også gjøre omkoding, for eksempel kan både Xbox One og PlayStation4 dette. Trykk på linkene for mer informasjon.

Merk at selv når du konverterer fra DTS, må TV-en fortsatt være i stand til å passere Dolby Digital signal til PLAYBAR eller PLAYBASE, ellers vil sluttresultatet være stereo PCM. Vårt community har anbefalinger for bruk av HDMI-switcher i stedet hvis TV-en ikke er i stand til å passere Dolby Digital. Se noen av disse anbefalingene her.

Velge rett TV


Å velge rett TV kan være vanskelig. Det finnes en rekke alternativer, men det viktigste for deg er som regel bare at alt fungerer. For at din TV skal fungere optimalt med Sonos, er det viktigste at den er i stand til å passere Dolby Digital-lyd fra både HDMI og strømmekilder til optisk lydutgang. Det er også best hvis du har en IR-fjernkontroll for volumknapper. Universelle fjernkontrollere kan også fungere fint, men mer om det senere.

Det fins en stor liste over TV-er som har vist seg å fungere bra med Sonos, skapt av vårt Community. Sonos anbefaler ikke spesifikke TV-produsenter siden de flestefungerer kjempebra, men vi vil framheve noen av de mest populære anbefalingene her.

Når du setter opp TV-en bør du sjekke under lydinnstillingene at den er satt til å passere Dolby Digital via optisk tilkobling så fremt dette er et alternativ.

Hvis TV-en ikke har nok HDMI-porter for dine kilder, ikke har en optisk utgang, eller ikke passerer Dolby Digital fra HDMI eller strømmekilder kan du se på alternativet å bruke en HDMI-Switch eller optisk omformer for HDMI-signaler. Dette er en enhet som du kan koble dine kilder til, og som har optisk lydutgang for PLAYBAR eller PLAYBASE og en HDMI-utgang for TV-en.
Det finnes forslag på slike enheter her.

Fjernkontroller


PLAYBAR og PLAYBASE har en infrarød sensor som kan lese signalene fra de fleste infrarøde fjernkontroller. Den støtter ikke Bluetooth eller RF-kommandoer, visse slike fjernkontroller kan ha en IR blaster eller ekstender som brukes for å styre IR-enheter. Oppsett av fjernkontrollen guider deg gjennom prosessen med å lære PLAYBAR eller PLAYBASE å gjenkjenne fjernkontrollen . Dette finner du under Sonos Rominnstillinger > PLAYBAR/PLAYBASE > TV-oppsett > Oppsett av fjernkontroll.

Hvordan fjerne volummeldinger på TV-skjermen


Under oppsettet for PLAYBAR eller PLAYBASE vil du bli bedt om å slå av de innebygde høyttalere i TV-en slik at du ikke får noen merkbare ekko. Noen TV-er vil vise en melding på skjermen når de registrerer volumkommandoer og de innebygde høyttalerne er slått av.
Hvis du får denne meldingen er det et par ting du kan gjøre for å hindre dette. Her finner du noen forslag på hvordan du kan løse dette.

Hvis TV-en ikke har en innstilling for å slå av denne skjermmeldingen er vanligvis den beste veien å gå å programmere en universal fjernkontroll med andre kommandoer for volumet til PLAYBAR. TV-en vil ikke anerkjenne disse som kommandoer for volumet, men PLAYBAR vil. Volumet endrer seg, men ingen melding vises på skjermen.

En annen vei rundt dette, som fungerer for en rekke TV-er, er å bruke TV-ens hodetelefonkontakt hvis den har en. De fleste TV-er vil dempe de innebygde høyttalerne når hodetelefonkontakten er aktivert. Plugg noe inn i den porten og slå på TV-høyttalerne i innstillingene. Du vil ikke høre noe fra dem, men du vil forhåpentligvis ikke få en feilmelding på skjermen heller. Det du kobler trenger ikke å ha et par fungerende hodetelefoner på dem. Du kan klippe av enden av en defekt kabel eller lignende om du ikke har hodetelefoner tilgjengelig.

Avanserte avspillingsalternativer


I Sonos kan du finne de avanserte avspillingsinnstillingene for PLAYBAR og PLAYBASE. Det finnes to avspillingsmodus som du kan aktivere og deaktivere fra “Spiller nå”-skjermen: Nattlyd og Taleforbedring.

Taleforbedring gjør dialog på TV-en lettere å høre. Gå til “Spiller nå”-skjermen i Sonos for å slå denne innstillingen av eller på. (Hvis innstillingen ikke er synlig, sørg for at rommet med PLAYBAR eller PLAYBASE er valgt og at lyd fra TV-en er aktivert.)

Nattlyd justerer lyden når du vil ha ting litt roligere, men fortsatt opprettholde den riktige lydbalansen og rekkevidden. Ved lavere volumer, forsterkes svake lyder og intensiteten av høye lyder blir redusert. Gå til “Spiller nå”-skjermen i Sonos for å slå denne innstillingen av eller på. (Hvis innstillingen ikke er synlig, sørg for at rommet med PLAYBAR eller PLAYBASE er valgt og at lyd fra TV-en er aktivert.)

I Rominnstillinger for PLAYBAR eller PLAYBASE finnes det to ekstra innstillinger.

Musikkavspilling som lar deg velge mellom to innstillinger for surround-høyttalerne:
Omgivelser: Standard alternativ; subtil, omgivende lyd.
Fullstendig: Gir høyere, stereolyd over hele spekteret.
Velger du Fullstendig vil surroundhøyttalerne spille stereo sammen med PLAYBAR når du spiller fra en musikk-kilde. Dette har ingen effekt når du spiller TV-lyd.

Dialog på TV
Lydforsinkelse (leppesynkronisering) brukes til å øke eller redusere lydforsinkelse om videoen henger bak lyden.

This topic has been closed for further comments. You can use the search bar to find a similar topic, or create a new one by clicking Create Topic at the top of the page.

2 replies

Userlevel 4
Badge +12

Enheter anbefalt av Community


Sonos gir ikke konkrete anbefalinger for TV-er, men det har vært noen gode forslag og anbefalinger på hva som fungerer fint med Sonos i vårt Community. Her er en liste over TV-er som passerer Dolby Digital 5.1 fra eksterne komponenter og fra strømmekilder. Vennligst bla ned for å se oversikten.

Hvis du ønsker å anbefale en bestemt TV som oppfyller disse kravene, legg det gjerne til under. Vi kommer til å oppdatere denne listen med dine anbefalinger regelmessig. Når du sender inn en anbefaling, vær oppmerksom på følgende

For å foreslå eller anbefale en TV:
TV-merke og -modell
Passerer denne Dolby Digital 5.1 fra eksterne komponenter og strømmekilder?
Viser den en pop-up på skjermen når volumet blir justert?


For å foreslå eller anbefale en HDMI- eller optisk switch:
Merke og modell
Kan den konverterer alle formater som DTS til Dolby Digital?
Hvilke innganger og utganger har den?
Er den ARC-kompatibel?
Bruker du en fjernkontroll for å styre den?

Deres TV-anbefalinger

39 tommer og under
Sony KDL-32W653A
Sony KDL-37W5500

40 - 45 tommer
LG 42LH5000
Philips 42PFL7008
Samsung UE40F8000
Sony KDL-42W653A
Sony 42W805

46 - 49 tommer
Samsung UE48JU7000 - 4k
LG 49UF695 - 4k
LG 49UF770V - 4k
LG 47LM6700
LG 47LV5500

LG 47LH3000
Samsung UE46F6740
Sony Bravia NX713 (KDL-46NX713)
Sony Bravia KDL-50W704A
Sony Bravia KDL50W755C

50-55 tommer
Philips 55PUT4900 - 4k
Samsung UN55JU7100 - 4k
Samsung UN55KS8000 - 4k
Samsung UE55F9000STXXU - 4k
Samsung UE55JU7000 - 4k
Samsung UE55JS9000 - 4k
Samsung UE55KS8000 - 4k
Samsung UE55KS9000 - 4k
Sony XBR 55X850A - 4k
Philips 55pus7600/12 - 4k. Remote is RF only and doesn’t control PLAYBAR.
LG 55LM6700
LG 55LV5500

LG 55EF9500
Samsung UE55JS9000 - There was an issue with audio content from this TV that should now be resolved. More here.
Sony KDL 50W808C
Sony KDL 55W829
Sony KDL5 5EX720
VIZIO XVT553SV

56-59 tommer
LG 58UF830v - 4k

60-65 tommer
Sony XBR 65X850C - 4k
LG 60UH8500 - 4k
LG 60LM7200
LG 60PM670S
LG 65EF9500
LG OLED 65EG9600
Samsung PN60F8500AF
Samsung PS64F8500
Sony KD65x8508
VIZIO E601i-A3

70 tommer og større
VIZIO P702ui-B3u - 4k
VIZIO M70-C3 - 4k
Sharp LC-80LE632U
Sony KDL70R550A
VIZIO M701D-A3
VIZIO M801D-A3

Deres anbefalinger for HDMI-switcher:
Octava HD-41
Monoprice ARC version 7974

Blu-ray spillere som kan omkode DTS til Dolby Digital “on the fly”
Samsung H6500
Samsung F7500
Samsung BDD5500
Samsung BD-F5900
Samsung UBD-K8500 UHD Blu-Ray Player
Userlevel 4
Badge +12

Veiledning for kilder og enheter


Her er noen enheter vi har sett brukt med stor suksess med Sonos hjemmekinooppsett. Inkludert finner du også detaljer om hvordan du bruker dem best. Enheter som kan omkode DTS til Dolby Digital 5.1 er blitt markert med en *.

Alle oppføringene er minimerte og kan ekspanderes ved å trykke på "Vis Innhold".
Apple TV
Apple TV kan konfigureres til å sende ut Dolby Digital + surround-lyd til TV-en via HDMI-utgangen. Eldre modeller av Apple TV kan også sende Dolby Digital + lyd direkte til din PLAYBAR eller PLAYBASE gjennom optisk utgang. Den nyeste Apple TV har bare en HDMI-utgang slik at den ikke kan kobles direkte til PLAYBAR eller PLAYBASE.

Apple TVs lydutgang bør settes til Dolby Digital Surround. Så lenge TV-en din kan passere Dolby Digital 5.1 gjennom optisk port kan du spille surroundlyd til PLAYBAR eller PLAYBASE.

Du kan bruke Apple TV-fjernkontrollen til å styre PLAYBAR volum også. Tidligere versjoner av Apple TV kom med en IR-fjernkontroll, som kan læres inn i PLAYBAR og PLAYBASE på samme måte som andre fjernkontroller.

Apple TV 4 (fjerde generasjon) bruker Siri-fjernkontroll som også kan brukes til å styre volumet på PLAYBAR. Denne fjernkontrollen bruker HDMI-CEC-teknologi til å automatisk gjenkjenne TV-en slik at du ikke trenger å programmere den for å styre volumet på TV-en.

Du trenger en annen fjernkontroll som allerede er programmert til å styre volumet for TV, ikke den originale fjernkontrollen den fulgte med. Deretter, på Apple TV (4. generasjon), går du til Innstillinger > Fjernkontroller og enheter > Volumkontroll. Velg Lær ny enhet. Derfra kan du følge instruksjonene på skjermen for å programmere Siri fjernkontroll.

Når Siri har de riktige kommandoene konfigurert, kan du lære PLAYBAR eller PLAYBASE de samme kommandoene, du kan gjøre dette under Sonos Innstillinger > Rominnstillinger > PLAYBAR/PLAYBASE > TV-oppsett > Oppsett av fjernkontroll.


*Blu-ray-spillere
Blu-Ray-spillere kan sende ut Dolby Digital 5.1 surround-lyd til din PLAYBAR eller PLAYBASE. Så lenge media som spilles har et Dolby Digital 5.1-lydspor vil Blu-ray-spilleren kunne sende dette via TV-en til Sonos. Hvis TV-sender Dolby Digital 5.1 gjennom optisk port kan du nyte filmene i full 5.1 surround på PLAYBAR eller PLAYBASE.

Noen Blu-ray-spillere vil også omkode DTS surround-lyd til Dolby Digital, som kan spilles til PLAYBAR eller PLAYBASE gjennom TV-en. Ved å bruke en av disse Blu-ray-spillerne kan du nyte 5.1-surroundlyd på PLAYBAR eller PLAYBASE selv når filmen er levert med DTS.

Denne tråden beskriver noen av Blu-ray-spillerne som kan omkode fra DTS til Dolby Digital. Vi har også anbefalinger fra Community her.


Chromecast TV
Chrome TV kan settes opp til å sende 5.1-lyd til PLAYBAR eller PLAYBASE. Med Chrome TV kablet inn i TV-en via en HDMI-kabel, kan du stille inn lyden til Dolby Digital +. Så lenge appen du kjører støtter dette formatet, og TV-en din passerer Dolby Digital gjennom optisk utgang kan du nyte 5.1-surround-lyd på PLAYBAR og PLAYBASE.

*Playstation 4
PlayStation 4 kan konfigureres til å sende ut Dolby Digital 5.1. Med PS4 kablet inn TV-en med en HDMI-kabel, kan du følge denne guiden for å konfigurere lydutgangen. Så lenge TV-en passerer Dolby Digital gjennom optisk utgang vil din PLAYBAR eller PLAYBASE spille surroundlyd fra PS4.

Støtter omkoding for Blu-ray ved hjelp av instruksjonene i linken over.


Roku
Roku kan konfigureres til å spille Dolby Digital + 5.1 til din TV via HDMI-kabel. For å gjøre dette, gå til innstillingsmenyen og deretter sette lydmodus til “Auto” eller “Surround lyd.” Så lenge TV-en passerer Dolby Digital gjennom den optiske porten vil PLAYBAR eller PLAYBASE spille surround sound.

Smart TV apper
Mange TV-er i disse dager har nettverkstilkobling og innebygde apper som har tilgang på dine tjenester på egenhånd. Så lenge TV-en er i stand til å passere Dolby Digital 5.1-innhold fra over strømmekilder til optisk bør du være klar til å spille. Merk at visse apper ikke bruker Dolby Digital, så lyden kan variere fra app til app.

*Xbox One
Xbox One kan konfigureres til å sende ut Dolby Digital 5.1 surround-lyd til din PLAYBAR. Vennligst se denne guiden for hvordan å konfigurere Xbox One til å sende Dolby Digital 5.1 surround-lyd. Du kan enten koble Xbox One til TV-en via en HDMI-kabel eller koble den direkte til PLAYBAR med en optisk kabel.

Støtter omkoding for Blu-ray ved hjelp av instruksjonene i linken over.