ZP90 stoped working after system update

  • 13 October 2018
  • 9 replies
  • 115 views

Hi,
Yesterday I did a system update (I've two son0s:1 speaker and one zp90). The system update reported a failure and afterward the two sonos:1 devices continue to work as normal but the ZP90 has a bright red LED continuously on. After cycling the power on the zp90 it entered a mode where it has a never ending white flashing LED.
I've tried lots of things to breath life into in (connecting to ethernet, factory reset and cycling the power several times).

Please help. A quick internet search suggest that the device is bricked, which I'll not be happy about as I consider that the update procedure caused this...
Barry

9 replies

Userlevel 7
Badge +21
No solid red state is listed here: https://support.sonos.com/s/article/226?language=en_US

If the connect to Ethernet, reboot and wait failed I'd say call Sonos on Monday.
Hi,
Yes I did exactly that.
Can you provide me with a number that I can contact them on from Ireland?
Thanks,
Barry
Userlevel 7
Badge +21
Check the contact page for your area, it may be different from these links I get in the US. Use the support link at the top of the page or the contract us link at the bottom here.

https://www.sonos.com/contact

https://www.sonos.com/en-us/support
Thanks, Are you a Sonos employee? If so I'd like to ask again for a phone number that I can use from Ireland because, of course, I checked the contacts page before asking previously but could only find a sales hotline.

If you are not an employee I thank you for your help, but please note that Sonos appear to have removed all person-to-person contact mechanisms from their website - except of course if you want to actually buy something in which case they are perfectly willing to talk....
Barry
There you go.
Ireland customer care is tel:1800-832-711 in case you missed the link. Also support email for (reply in one business day) is located here: https://www.sonos.com/en-ie/support/w2c/education
Thanks so much. That was very helpful.
FYI, I just called them and they seem really helpful, and they asked me to send them a video of the device booting when I get home tonight and we'll see what happens from there.
Barry
Thanks so much. That was very helpful.
FYI, I just called them and they seem really helpful, and they asked me to send them a video of the device booting when I get home tonight and we'll see what happens from there.
Barry

Oh good, hope they manage to sort it for you.
Userlevel 7
Badge +21
I haven't paid any attention to it lately but the "choose your country" support option is not very obvious or easy to find. Look at the bottom right of the contact page for a little, tiny flag and click it to get a pop up.





Your country setting in your profile page here might auto-select that too but I haven't tried it.

Reply